Imah > Warta > News parusahaan

Solar ngajelaskeun photovoltaics jeung listrik

2022-12-22

Sél photovoltaic ngarobah cahya panonpoé jadi listrik

Sél photovoltaic (PV), biasa disebut sél surya, nyaéta alat nonmékanis anu ngarobah sinar panonpoé langsung jadi listrik. Sababaraha sél PV bisa ngarobah lampu jieunan jadi listrik.

Foton mawa tanaga surya

Cahya panonpoé diwangun ku foton, atawa partikel tanaga surya. Foton ieu ngandung jumlah énergi anu béda-béda anu cocog sareng panjang gelombang anu béda-béda

A

Aliran listrik

Gerakan éléktron, masing-masing mawa muatan négatif, ka arah permukaan hareup sél nyiptakeun teu saimbangna muatan listrik antara permukaan hareup jeung tukang sél. Teu saimbangna ieu, kahareupna nyiptakeun poténsi tegangan sapertos terminal négatip sareng positip batré. Konduktor listrik dina sél nyerep éléktron. Nalika konduktor dihubungkeun dina sirkuit listrik ka beban éksternal, sapertos batré, listrik ngalir dina sirkuit.

112

Efisiensi sistem photovoltaic beda-beda dumasar kana jinis téknologi photovoltaic

Efisiensi dimana sél PV ngarobih sinar panonpoé janten listrik béda-béda dumasar kana jinis bahan semikonduktor sareng téknologi sél PV. Efisiensi modul PV sadia komersil rata-rata kirang ti 10% dina pertengahan 1980-an, ngaronjat nepi ka sabudeureun 15% ku 2015, sarta ayeuna approaching 20% ​​keur state-of-the-seni modul. Sél PV ékspérimén sareng sél PV pikeun pasar ceruk, sapertos satelit angkasa, parantos ngahontal efisiensi ampir 50%.

Kumaha sistem photovoltaic beroperasi

Sél PV nyaéta blok wangunan dasar tina sistem PV. Sél individu bisa rupa-rupa ukuranana ti kira 0,5 inci nepi ka kira 4 inci peuntas. Sanajan kitu, hiji sél ngan ngahasilkeun 1 atawa 2 Watts, nu ngan cukup listrik pikeun pamakéan leutik, kayaning keur powering kalkulator atawa wristwatches.

Sél PV disambungkeun listrik dina rangkep, modul PV cuaca-kedap atawa panel. modul PV rupa-rupa ukuran sarta dina jumlah listrik maranéhna bisa ngahasilkeun. PV modul listrik ngahasilkeun kapasitas naek kalawan jumlah sél dina modul atawa di wewengkon beungeut modul. modul PV bisa disambungkeun di grup pikeun ngabentuk Asép Sunandar Sunarya PV. A Asép Sunandar Sunarya PV bisa diwangun ku dua atawa ratusan modul PV. Jumlah modul PV disambungkeun dina Asép Sunandar Sunarya PV nangtukeun jumlah total listrik Asép Sunandar Sunarya bisa ngahasilkeun.

Sél photovoltaic ngahasilkeun listrik arus searah (DC). Listrik DC ieu tiasa dianggo pikeun ngeusi batre anu, kahareupna, alat-alat listrik anu nganggo listrik arus searah. Ampir kabéh listrik disayogikeun salaku arus bolak-balik (AC) dina sistem transmisi sareng distribusi listrik. Paranti disebut

Sél sareng modul PV bakal ngahasilkeun jumlah listrik anu paling ageung nalika aranjeunna langsung nyanghareupan panonpoé. modul PV na arrays tiasa make sistem tracking nu mindahkeun modul pikeun terus nyanghareupan panonpoé, tapi sistem ieu mahal. Seuseueurna sistem PV gaduh modul dina posisi tetep sareng modul nyanghareup langsung ka kidul (di belahan kalérâlangsung ka kalér di belahan kidul) sareng dina sudut anu ngaoptimalkeun kinerja fisik sareng ékonomi sistem.

Sél photovoltaic surya dikelompokkeun dina panels (modul), sarta panels bisa dikelompokkeun kana arrays tina ukuran béda pikeun ngahasilkeun jumlah leutik nepi ka badag listrik, kayaning pikeun powering pompa cai keur cai ingon-ingon, pikeun nyadiakeun listrik pikeun imah, atawa pikeun utiliti- pembangkitan listrik skala.

news (1)

Sumber: National Renewable Energy Laboratory (hak ciptana)

Aplikasi tina sistem photovoltaic

Sistem photovoltaic pangleutikna kalkulator kakuatan sareng jam tangan. Sistem anu langkung ageung tiasa nyayogikeun listrik pikeun ngompa cai, pikeun nyayogikeun alat komunikasi, nyayogikeun listrik pikeun hiji bumi atanapi usaha, atanapi ngabentuk susunan ageung anu nyayogikeun listrik ka rébuan konsumen listrik.

Sababaraha kaunggulan tina sistem PV nyaéta

â¢Sistem PV tiasa nyayogikeun listrik di lokasi dimana sistem distribusi listrik (tali listrik) teu aya, sareng aranjeunna ogé tiasa nyayogikeun listrik ka
â¢Asép Sunandar Sunarya PV tiasa dipasang gancang sareng tiasa ukuran naon waé.
â¢Pangaruh lingkungan tina sistem PV anu aya dina gedong minimal.

news (3)

Sumber: National Renewable Energy Laboratory (hak ciptana)

news (2)

Sumber: National Renewable Energy Laboratory (hak ciptana)

Sajarah photovoltaics

Sél PV praktis munggaran dikembangkeun dina 1954 ku peneliti Bell Telephone. Dimimitian dina ahir 1950-an, sél PV dipaké pikeun kakuatan satelit spasi AS. Dina ahir 1970-an, panels PV nyadiakeun listrik dina jarak jauh, atawa

Administrasi Énergi Énergi AS (EIA) ngira-ngira yén listrik anu dihasilkeun dina pembangkit listrik PV skala utiliti ningkat tina 76 juta kilowatthours (kWh) dina 2008 jadi 69 milyar (kWh) dina 2019. Pembangkit listrik skala utiliti sahenteuna sahenteuna 1.000 kilowatts (atawa hiji megawatt) tina kapasitas ngahasilkeun listrik. EIA ngira-ngira yén 33 miliar kWh dihasilkeun ku sistem PV jaringan skala leutik dina 2019, naék tina 11 miliar kWh dina 2014. Sistem PV skala leutik nyaéta sistem anu boga kapasitas pembangkit listrik kurang ti hiji megawatt. Kalolobaan lokasina dina wangunan sarta kadangkala disebut