Imah > Warta > News parusahaan

Komponén tina Sistem Listrik Tatasurya Perumahan

2022-12-22

Sistem listrik tanaga surya anu lengkep merlukeun komponén-komponén pikeun ngahasilkeun listrik, ngarobah kakuatan kana arus bolak-balik anu bisa dipaké ku pakakas-pakakas imah, nyimpen kaleuwihan listrik sarta ngajaga kaamanan.

Surya Panels

Panel panonpoe

Pangaruh photovoltaic nyaéta prosés ngarobah cahya panonpoé jadi listrik. Prosés ieu méré panel surya ngaran alternatif maranéhanana, panels PV.


Panel surya dibéré rating kaluaran dina

Rak Pemasangan Solar Array

Panel surya dihijikeun kana susunan sareng biasana dipasang dina salah sahiji tina tilu cara: dina atap; dina kutub dina arrays nangtung bébas; atawa langsung dina taneuh.

Sistem anu dipasang dina hateup mangrupikeun anu paling umum sareng tiasa diperyogikeun ku aturan zoning. Pendekatan ieu éstétis sareng éfisién. Kelemahan utama pemasangan hateup nyaéta pangropéa. Pikeun hateup anu luhur, ngabersihan salju atanapi ngalereskeun sistem tiasa janten masalah. Panels teu biasana merlukeun loba pangropéa, kumaha oge.

Ngadeg bébas, kutub dipasang arrays bisa diatur dina jangkungna nu ngajadikeun pangropéa gampang. Kauntungannana pangropéa gampang kudu ditimbang ngalawan spasi tambahan diperlukeun pikeun arrays.

Sistim taneuh anu lemah sareng basajan, tapi teu bisa dipaké di wewengkon kalawan accumulations biasa salju. Spasi ogé mangrupa tinimbangan kalawan Asép Sunandar Sunarya ieu mounts.

Paduli dimana anjeun dipasang arrays, mounts boh dibereskeun atawa tracking. Mounts tetep prasetél pikeun jangkungna sareng sudut sareng henteu gerak. Kusabab sudut panonpoe robah sapanjang taun, jangkungna sarta sudut tetep Gunung arrays mangrupakeun kompromi nu trades sudut optimum pikeun kirang mahal, instalasi kirang kompléks.

Asép Sunandar Sunarya gerak jeung panonpoé. Asép Sunandar Sunarya mindahkeun wétan ka kulon jeung panonpoé tur saluyukeun sudut maranéhna pikeun ngajaga optimum sakumaha panonpoé ngalir.

Array DC Pegatkeun

Disconnect Array DC dipaké pikeun megatkeun arrays surya ti imah pikeun pangropéa. Disebut putus sambungan DC sabab susunan surya ngahasilkeun kakuatan DC (arus searah).

Inverter

Panel surya sareng batré ngahasilkeun kakuatan DC (arus searah). Parabot imah standar ngagunakeun AC (arus bolak-balik). Inverter ngarobah kakuatan DC anu dihasilkeun ku panél surya sareng batré kana kakuatan AC anu diperyogikeun ku alat-alat.

Pek batré

Sistem tanaga surya ngahasilkeun listrik nalika siang, nalika panonpoe bersinar. Imah anjeun meryogikeun listrik dina wengi sareng dinten mendung â nalika panonpoe teu caang. Pikeun ngimbangan mismatch ieu, accu bisa ditambahkeun kana sistem.

Power Méter, Utiliti Méter, Kilowatt Méter

Pikeun sistem anu ngajaga dasi ka grid utiliti, méteran kakuatan ngukur jumlah kakuatan dipaké ti grid nu. Dina sistem anu dirarancang pikeun ngajual kakuatan utilitas, méter kakuatan ogé ngukur jumlah kakuatan anu dikirimkeun ku sistem tatasurya ka grid.

Generator Nyadangkeun

Pikeun sistem anu teu dihijikeun kana grid utiliti, generator cadangan dipaké pikeun nyadiakeun kakuatan salila période kaluaran sistem low alatan cuaca goréng atawa paménta somah tinggi. Pamilik bumi anu prihatin kana dampak lingkungan tina generator tiasa masang generator anu nganggo bahan bakar alternatif sapertos biodiesel, tinimbang béngsin.

Panel Breaker,

Panel pemutus mangrupikeun sumber listrik dihubungkeun sareng sirkuit listrik di bumi anjeun.

Pikeun unggal sirkuit aya pemutus sirkuit. Pemutus sirkuit nyegah alat-alat dina sirkuit tina narik teuing listrik sareng nyababkeun bahaya seuneu. Nalika alat-alat dina sirkuit merlukeun teuing listrik, circuit breaker bakal pareum atawa trip, interrupting aliran listrik.

Controller muatan

Pengontrol muatan â ogé katelah régulator muatan â ngajaga tegangan ngecas anu pas pikeun batré sistem.

Batré bisa overcharged, lamun fed tegangan kontinyu. Controller muatan ngatur tegangan, nyegah overcharging sarta ngidinan ngecas lamun diperlukeun.